fbpx

TEJBERIZS NÖVÉNYI TEJJEL

Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:

Az emésztőrendszer nyálkahártyájának regenerálódását segíti elő

Rezisztens keményítő forrás hidegen fogyasztva

Glicinnel készítve kollagéneket építő aminosav forrás

Celluláris formában lévő keményítőt tartalmaz

Gyümölcsökkel fogyasztva magas antioxidáns és vitamin tartalmú

Egészséges zsírokat tartalmaz

HOZZÁVALÓK:

  • 60 gramm kerek szemű rizs
  • 5 dl kókusztej, vagy egyéb növényi tej
  • Víz – egy ujjnyival legyen több, mint a rizs az edényben
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 1 evőkanál glicin vagy más édesítőszer
  • 1 teáskanálnyi vaj vagy tisztított vaj, ghee
  • Bogyós gyümölcsök feltétként
  • Fahéj feltétként

ELKÉSZÍTÉS:

A rizst lassú lángon feltesszük főni a vízben, időnként megkevergetve főzzük. A főzés második felében adjuk hozzá a választott növényi tejet, a vaníliát és a választott édesítőszert. A főzés végén tegyük hozzá a választott zsiradékot.

Epehólyag kivétele után vagy veszélyes epekövek esetén tisztított vajat vagy MTC olajat használjunk, mert az epe nélkül is tud hasznosulni a szervezetben.

Édesítéshez ajánljuk a glicint, illetve bogyós gyümölcsöket.

Hidegen és melegen is fogyasztható.

Hűtött keményítő formában: 4-6 órára tegyük hűtőszekrénybe, utána fogyasszuk.