fbpx

SÜLT TEJBERIZS NÖVÉNYI TEJJEL

Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:

Az emésztőrendszer nyálkahártyájának regenerálódását segíti elő

Rezisztens keményítő forrás hidegen fogyasztva

Glicinnel készítve kollagéneket építő aminosav forrás

Celluláris formában lévő keményítőt tartalmaz

Gyümölcsökkel fogyasztva magas antioxidánst és vitamin tartalmú

Egészséges zsírokat tartalmaz

HOZZÁVALÓK:

  • 60 gramm kerek szemű rizs
  • 5 dl kókusztej, vagy egyéb növényi tej
  • Víz – egy ujjnyival legyen több, mint a rizs az edényben
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 1 evőkanál glicin vagy más édesítőszer
  • 1 teáskanálnyi vaj vagy tisztított vaj, ghee
  • 1 citrom reszelt héja

Opcionálisan:

  • Bogyós gyümölcsök feltétként

ELKÉSZÍTÉS:

A rizst lassú lángon feltesszük főni a vízben, időnként megkevergetve főzzük. A főzés második felében adjuk hozzá a választott növényi tejet, a vaníliát és a választott édesítőszert. A főzés végén tegyük hozzá a választott zsiradékot, és keverjük bele a citromhéjat.

200 fokra tedd be a sütőbe és kb 20 perc alatt készre sütjük.

Epehólyag kivétele után vagy veszélyes epekövek esetén tisztított vajat vagy MTC olajat használjunk, mert az epe nélkül is tud hasznosulni a szervezetben.

Édesítéshez ajánljuk a glicint, illetve bogyós gyümölcsöket.

Hideg és meleg desszertként is fogyasztható.

Hűtött keményítő formában: 4-6 órára tegyük hűtőszekrénybe, utána fogyasszuk.