SÜLT TEJBERIZS NÖVÉNYI TEJJEL
Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:
Az emésztőrendszer nyálkahártyájának regenerálódását segíti elő
Rezisztens keményítő forrás hidegen fogyasztva
Glicinnel készítve kollagéneket építő aminosav forrás
Celluláris formában lévő keményítőt tartalmaz
Gyümölcsökkel fogyasztva magas antioxidánst és vitamin tartalmú
Egészséges zsírokat tartalmaz

HOZZÁVALÓK:
- 60 gramm kerek szemű rizs
- 5 dl kókusztej, vagy egyéb növényi tej
- Víz – egy ujjnyival legyen több, mint a rizs az edényben
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 1 evőkanál glicin vagy más édesítőszer
- 1 teáskanálnyi vaj vagy tisztított vaj, ghee
- 1 citrom reszelt héja
Opcionálisan:
- Bogyós gyümölcsök feltétként
ELKÉSZÍTÉS:
A rizst lassú lángon feltesszük főni a vízben, időnként megkevergetve főzzük. A főzés második felében adjuk hozzá a választott növényi tejet, a vaníliát és a választott édesítőszert. A főzés végén tegyük hozzá a választott zsiradékot, és keverjük bele a citromhéjat.
200 fokra tedd be a sütőbe és kb 20 perc alatt készre sütjük.
Epehólyag kivétele után vagy veszélyes epekövek esetén tisztított vajat vagy MTC olajat használjunk, mert az epe nélkül is tud hasznosulni a szervezetben.
Édesítéshez ajánljuk a glicint, illetve bogyós gyümölcsöket.
Hideg és meleg desszertként is fogyasztható.
Hűtött keményítő formában: 4-6 órára tegyük hűtőszekrénybe, utána fogyasszuk.