SÜLT PAPRIKA KRÉMLEVES
Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:
Magas antioxidánst és vitamin tartalmú
A-vitamin előanyag egyes embereknél – Béta karotin tartalma
Kiváló kollagénforrás az ízületek és a kötőszövetek számára is

HOZZÁVALÓK:
- 2-3 darab kápia vagy kaliforniai paprika
- 1 fej fehér- vagy vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- Olívaolaj
- Só, bors
- Fél liter csontleves
- 200 ml sűrű kókusztej
- Natúr kölesgolyó
- Ha nincs vele gondja, akkor kecskesajt, juhsajt vagy egyéb hosszan érlelt tehénsajt
ELKÉSZÍTÉS:
A paprikákat 150 fokos sütőbe tesszük, és 30-40 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A hagymát és fokhagymát megpirítjuk az olajon, a paprikák héját lehúzzuk. Hozzáadjuk a hagymás alaphoz, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a csontlével. Ha felforrt, botmixerrel összezúzzuk, végül hozzáadjuk a kókusztejszínt, amivel újra felforraljuk.
Tálaláskor dobjunk bele néhány falat sajtot, néhány szem kölesgolyót.