fbpx

SÜLT PAPRIKA KRÉMLEVES

Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:

Magas antioxidánst és vitamin tartalmú

A-vitamin előanyag egyes embereknél – Béta karotin tartalma

Kiváló kollagénforrás az ízületek és a kötőszövetek számára is

HOZZÁVALÓK:

  • 2-3 darab kápia vagy kaliforniai paprika
  • 1 fej fehér- vagy vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • Olívaolaj
  • Só, bors
  • Fél liter csontleves
  • 200 ml sűrű kókusztej
  • Natúr kölesgolyó
  • Ha nincs vele gondja, akkor kecskesajt, juhsajt vagy egyéb hosszan érlelt tehénsajt

ELKÉSZÍTÉS:

A paprikákat 150 fokos sütőbe tesszük, és 30-40 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A hagymát és fokhagymát megpirítjuk az olajon, a paprikák héját lehúzzuk. Hozzáadjuk a hagymás alaphoz, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a csontlével. Ha felforrt, botmixerrel összezúzzuk, végül hozzáadjuk a kókusztejszínt, amivel újra felforraljuk.

Tálaláskor dobjunk bele néhány falat sajtot, néhány szem kölesgolyót.