fbpx

SÜLT PADLIZSÁN KRÉM

Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:

Ásványi anyagokban és vitaminokban is gazdag, energiaértéke viszont kicsi. Nagyobb mennyiségben találhatunk benne rezet, mangánt, kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort, C-, A-, B-vitaminokat és K-vitamint is.  Gazdag folsavban, pantoténsavban. Az indiai természetgyógyászat szerint vízhajtó, vérképző, emésztést fokozó, bélgyulladást gátló hatással rendelkezik, nyákoldó hatása miatt enyhíti az asztmás panaszokat is. Egyes kutatások szerint a benne található antocianin csökkenti az összkoleszterin szintet, és növeli a jótékony hatású HDL koleszterinszintet, a fenolsavak pedig védik a sejteket a szabad gyököktől, ezáltal rákellenes hatásúak. 

HOZZÁVALÓK:

  • 2 padlizsán gyümölcs
  • 3-4 evőkanál házi majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • Fél citrom leve

ELKÉSZÍTÉS:

A padlizsánokat sütőben megsütjük, majd a belsejüket kikanalazzuk. Hozzáadjuk a felsorolt összetevőket, és botmixerrel összeturmixoljuk.