SATAY FŰSZEREZÉSŰ ÁZSIAI TÉSZTA/RIZS
Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:
Jó minőségű zsírokat tartalmaz.
Gyümölcsökkel készítve magas A-vitamin és az antioxidáns tartalma.
HOZZÁVALÓK: OPCIONÁLIS KÖRETEK:
- Káposzta vagy kínai kel
- Brokkoli
- Cukkini
- Sárgarépa
- Zöldhagyma vagy póréhagyma
- Csirkemell, marha hátszín, kacsamell vagy garnélarák
- Satay fűszerkeverék
- 1 evőkanálnyi sós mogyorókrém
- Gluténmentes szójaszósz
- Kókuszzsír és vaj vagy tisztított vaj (ghee)
- Csírák
- Rizstészta
- Üvegtészta
- Kölestészta
- Rizs
ELKÉSZÍTÉS:
A feldarabolt zöldségeket kókuszzsíron megfonnyasztjuk és még ropogós állapotban vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a satay fűszert, a gluténmentes szójaszószt és a mogyorókrémet, és alaposan keverjük össze a zöldségekkel.
Csirkemellel – Vékony szeletekre vagy kockára vágjuk. Egy kevés vajon fehérítsük meg a húst, majd öntsük fel vízzel, és lassú lángon pároljuk addig, ameddig puha nem lesz. Ahogy lefőtt róla a leve, süssük meg, de semmiképpen se legyen megégve.
Kacsamellel – Vékony szeletekre vágjuk, mert akkor nagyon könnyen átpuhul. Egy kevés vajon fehérítsük meg a húst, majd öntsük fel vízzel, és lassú lángon pároljuk addig, ameddig puha nem lesz. Ahogy lefőtt róla a leve, süssük meg, de semmiképpen se legyen megégve.
Marha hátszínnel – Tegyük be 30 percre a fagyasztóba a hátszínt, hogy egy kicsit dermedt és kemény legyen a hús. Így könnyebb lesz szeletelni. Nagyon vékony szeletekre vágjuk, mert akkor nagyon könnyen átpuhul. Egy kevés vajon fehérítsük meg a húst, majd öntsük fel vízzel, és lassú lángon pároljuk addig, ameddig puha nem lesz. Ahogy lefőtt róla a leve, süssük meg, de semmiképpen se legyen megégve.
Rákkal – A rákot kevés vajon tegyük oda sülni alacsony lángon. Alaposan pároljuk át a kifőtt levében. Ahogy lefőtt róla a leve, süssük meg, de semmiképpen se legyen megégve.
Ha minden hozzávaló elkészült, a serpenyőben melegítsük össze az egészet. Tálaláshoz szórjuk meg csírával.