fbpx

QUINOA SALÁTA

Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:

Magas antioxidánst és vitamin tartalmú

Hidegen rezisztens keményítővé válik, és rostforrás lesz így a szervezet számára

A vitamin előanyag egyes embereknél – Béta karotin tartalma

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csésze főtt quinoa
  • 1-2 reszelt répa nyersen
  • 1-2 evőkanál tahini
  • 1 evőkanálnyi gluténmentes szójaszósz
  • Fél citrom leve
  • Egy maréknyi mazsola
  • 2-3 szem koktél paradicsom
  • Fél kígyóuborka vagy saláta cukkini
  • 2-3 maréknyi madársaláta vagy bébi spenót, jégsaláta, mángold
  • 2-3 marék pirított, apróra vágott dió vagy mandula, esetleg kesudió

ELKÉSZÍTÉS:

1 csészényi quinoát enyhén sós vízben megfőzünk, és megvárjuk, amíg kihűl.

A sárgarépát lereszeljük. A paradicsomot és az uborkát felszeleteljük. A diót kissé megpirítjuk, majd apróra vágjuk. A mazsolát vízbe áztatjuk.

A kihűlt és felvágott hozzávalókat egy tálba tesszük, a szószokkal, krémekkel, citrommal együtt összekeverjük, majd 2-3 órára állni hagyjuk, hogy az ízek minél jobban összeérjenek. Hidegen köretként vagy salátaként fogyaszthatjuk.