fbpx

PHO LEVES

Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:

Az ízületek és a kötőszövetek számára szükséges kollagéntípusokat is tartalmazza.

Egyéb aminosavakat is tartalmaz, például a bélfal számára kritikusan fontos glutamint és az egész test számára elengedhetetlen glicint.

Jó minőségű zsírokat tartalmaz.

Magas az ásványianyag tartalma.

HOZZÁVALÓK:

  • 1-1,5 kg csontos, porcos, bőrös, velős marhahúsból készült alaplé
  • 500 gramm hátszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • Kb 8-10 cm-es gyömbér gyökér
  • 2-3 fahéj rúd
  • 4-5 db csillagánizs
  • 4-5 db kardamon
  • Egy evőkanál koriandermag
  • 1,5 dl halszósz
  • Barna cukor

Tálaláshoz:

  • rizstészta
  • babcsíra (vagy más, ropogós zöldség, pl. friss káposzta)
  • friss zöldfűszerek (menta, koriander, újhagymazöld, bazsalikom stb.)
  • friss csili és/vagy csiliszósz
  • zöld citrom
  •  

ELKÉSZÍTÉS:

Forrázzuk le a csontokat és a húst, majd néhány perc múlva öntsük le az első levet. Ezt követően helyezzük vissza az alapanyagokat egy nagy fazékba, majd engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi (kb. 5 liter vízzel kell számolnunk).

Egy forró serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsuk meg a fahéjat, az ánizst és a kardamomot, míg az illatuk intenzívvé nem válik. Ezt követően a felkarikázott gyömbérrel, a sóval és a cukorral, illetve a halszósszal együtt adjuk hozzá az alapléhez.

Főzzük az alaplevet kis lángon, lassan, körülbelül 8 órán keresztül, hogy a csontokból és a húsból minden finom ízanyag kifőjön a levesbe. Ha nagyon zsíros lett a pho leves alapleve, óvatosan merjük le a zsírt a tetejéről.

Aprítsuk fel a pho leveshez a feltéteket; ha bélszínt is használunk, azt szeleteljük olyan vékonyra, ahogy csak tudjuk. A rizstésztát a tészta fajtájától függően főzzük meg, vagy forrázzuk le. Helyezzük a bélszíncsíkokat egy tálba, majd merjük rá a forrásban lévő pho leves alaplevet, hogy a szeletkék megfőjenek.

Kínáljunk a pho leves mellé feltéteket tetszőleges összeállításban és mennyiségben, majd fogyasszuk mély tálból, melegen. Kínáljuk fel hozzá a főtt leveshúst is!