PHO LEVES
Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:
Az ízületek és a kötőszövetek számára szükséges kollagéntípusokat is tartalmazza.
Egyéb aminosavakat is tartalmaz, például a bélfal számára kritikusan fontos glutamint és az egész test számára elengedhetetlen glicint.
Jó minőségű zsírokat tartalmaz.
Magas az ásványianyag tartalma.

HOZZÁVALÓK:
- 1-1,5 kg csontos, porcos, bőrös, velős marhahúsból készült alaplé
- 500 gramm hátszín
- 1 fej vöröshagyma
- Kb 8-10 cm-es gyömbér gyökér
- 2-3 fahéj rúd
- 4-5 db csillagánizs
- 4-5 db kardamon
- Egy evőkanál koriandermag
- 1,5 dl halszósz
- Barna cukor
Tálaláshoz:
- rizstészta
- babcsíra (vagy más, ropogós zöldség, pl. friss káposzta)
- friss zöldfűszerek (menta, koriander, újhagymazöld, bazsalikom stb.)
- friss csili és/vagy csiliszósz
- zöld citrom
ELKÉSZÍTÉS:
Forrázzuk le a csontokat és a húst, majd néhány perc múlva öntsük le az első levet. Ezt követően helyezzük vissza az alapanyagokat egy nagy fazékba, majd engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi (kb. 5 liter vízzel kell számolnunk).
Egy forró serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsuk meg a fahéjat, az ánizst és a kardamomot, míg az illatuk intenzívvé nem válik. Ezt követően a felkarikázott gyömbérrel, a sóval és a cukorral, illetve a halszósszal együtt adjuk hozzá az alapléhez.
Főzzük az alaplevet kis lángon, lassan, körülbelül 8 órán keresztül, hogy a csontokból és a húsból minden finom ízanyag kifőjön a levesbe. Ha nagyon zsíros lett a pho leves alapleve, óvatosan merjük le a zsírt a tetejéről.
Aprítsuk fel a pho leveshez a feltéteket; ha bélszínt is használunk, azt szeleteljük olyan vékonyra, ahogy csak tudjuk. A rizstésztát a tészta fajtájától függően főzzük meg, vagy forrázzuk le. Helyezzük a bélszíncsíkokat egy tálba, majd merjük rá a forrásban lévő pho leves alaplevet, hogy a szeletkék megfőjenek.
Kínáljunk a pho leves mellé feltéteket tetszőleges összeállításban és mennyiségben, majd fogyasszuk mély tálból, melegen. Kínáljuk fel hozzá a főtt leveshúst is!