fbpx

NÉMET KRUMPLISALÁTA

Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:

Hidegen (4-6 órányi hűtőben való hűtés után) fogyasztva segíti a megfelelő vércukor kialakítását – celluláris formájú keményítő.

A mustár enyhe csípőssége miatt segíti az emésztő enzim termelést.

Hasznos gluténmentes szénhidrát forrás.

A hagymák rostokat és antibakteriális hatóanyagokat tartalmaznak.

HOZZÁVALÓK:

  • 0,5 kg burgonya
  • 1 fej lila- vagy fehér hagyma
  • 2 szál újhagyma/zöldhagyma (zöld végével együtt)
  • 5 dkg császárszalonna
  • 1 teáskanálnyi dijoni mustár
  • 1 evőkanálnyi almaecet
  • Ízlés szerint só és bors
  • Kevés petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS:

A burgonyákat alaposan mossuk meg, majd héjastul öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Addig főzzük, amíg a burgonya puha nem lesz. Ezután szűrjük le, és várjunk, amíg kihűl.

A szalonnát kockázzuk ízlés szerint, tegyük serpenyőbe, és alacsony lángon pirítsuk, míg ki nem sül a zsírja. Ha szükséges, adhatunk hozzá kevés zsiradékot. Csak addig szabad sütni, ameddig nem kezd el megégni, ezért kell folyamatosan keverni.

A lilahagymát kockázzuk apróra, a szalonna kisült zsírjában dinszteljük üvegesre.

A megtisztított újhagymákat finomra karikázzuk.

A burgonyákat pucoljuk meg, majd vágjuk kockára vagy karikázzuk fel. A burgonyát egy nagyobb méretű tálba tesszük, hozzáadjuk a dinsztelt lilahagymát, a pirított szalonnakockákat, a finomra vágott újhagymákat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mehet rá a mustár és az almaecet. Alapos keverés következik. Tálalásnál finomra vágott petrezselyemmel is megszórhatjuk.