MENTES RÁNTOTT HÚS
Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:
Fehérje forrás
Gluténmentes szénhidrát forrás
Kolin, lutein, A-vitamin, kalcium, foszfor, D-vitamin

HOZZÁVALÓK:
- 4 szelet csirkemell vagy karaj
- 2 tojás (vagy 3 tojás sárgája)
- 1-2 maréknyi rizsliszt vagy más gluténmentes liszt
- Zabszemek
- Só
- Kókuszzsír vagy állati zsírok
- Panírba tehető chia mag, dió, blansírozott mandula
ELKÉSZÍTÉS:
A húsokat finoman klopfoljuk, majd megsózzuk.
A tojásokat vagy csak a tojás sárgáját felverjük és megsózzuk.
A választott lisztet egy lapos tányérba szórjuk – a rizsliszt ízvilága elég lágy, nem módosítja jelentősen az ízvilágot.
A zabszemeket egy picikét megtörjük mozsárban, vagy pedig 1-2 másodpercre tegyük darálóba. Ne zúzzuk lisztté, maradjon darabos.
A húsokat először a lisztbe forgatjuk bele, majd betesszük a tojásba. Legyen jó alaposan átitatva tojással. Utoljára a zabdarabokba forgatjuk bele.
Amennyiben van rá lehetőségünk, akkor kevés zsiradék kíséretében forró levegős sütőben vagy sütőben süssük meg. Amennyiben erre nincs lehetőség, akkor serpenyőben alacsony lángon süssük meg. Mindenképpen kerüljük el, hogy megégjen a panír.