MÁKOS-ALMÁS SÜTEMÉNY
Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:
Kolin, B6- vitamin, A-vitamin (retinol formában is), lutein forrása
Gluténmentes alternatíva
Iskolába, munkahelyre könnyedén elvihető
Magas a rosttartalma

HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg darált mák
- 10 dkg kókuszreszelék
- 4 tojás
- 3 ek kókuszolaj
- 2 db alma
- 2 evőkanál glicin vagy repceméz
- 2 tk fahéj
- 1 dl víz
- Fél tk szódabikarbóna
- 1 citrom kifacsart leve
ELKÉSZÍTÉS:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az édesítővel kemény habbá verjük. A száraz hozzávalókat (mák, kókuszreszelék, szódabikarbóna, fahéj) összekeverjük, majd óvatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojássárgákat, olajat, citromlét, illetve a két hámozott és reszelt almát. Végül a kemény fehérjét hozzáforgatjuk a masszához, és sütőformában 180 fokon 40 percig sütjük.