fbpx

MÁKOS-ALMÁS SÜTEMÉNY

Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:

Kolin, B6- vitamin, A-vitamin (retinol formában is), lutein forrása

Gluténmentes alternatíva

Iskolába, munkahelyre könnyedén elvihető

Magas a rosttartalma

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 4 tojás
  • 3 ek kókuszolaj
  • 2 db alma
  • 2 evőkanál glicin vagy repceméz
  • 2 tk fahéj
  • 1 dl víz
  • Fél tk szódabikarbóna
  • 1 citrom kifacsart leve

ELKÉSZÍTÉS:

 

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az édesítővel kemény habbá verjük. A száraz hozzávalókat (mák, kókuszreszelék, szódabikarbóna, fahéj) összekeverjük, majd óvatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojássárgákat, olajat, citromlét, illetve a két hámozott és reszelt almát. Végül a kemény fehérjét hozzáforgatjuk a masszához, és sütőformában 180 fokon 40 percig sütjük.