fbpx

HÁZI GRANOLA - PIRÍTOTT MŰZLI

Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:

Gluténmentes szénhidrát forrás.

A granola alapja a zabpehely, ami gazdag B-vitaminban, E-vitaminban, magnéziumban, kalciumban, káliumban és vasban, viszont meglepően kevés nátriumot és koleszterint tartalmaz.

Segíti az emésztést, gyorsítja az anyagcserét. Jó hatással van a testsúly szabályozására, segíti a vérszegénység és a rák elleni harcot.

HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg gluténmentes zabpehely
  • 20 dkg kókuszpehely
  • 10 dkg puffasztott rizsszem
  • 20 dkg dióbél
  • 5 dkg chia mag
  • 10 dkg tökmag
  • 15 dkg cukrozatlan, szárított bogyós gyümölcs, például meggy, vörös áfonya, stb.
  • 1 ek választott glicin
  • 1 ek méz vagy agavé szirup
  • 2 ek kókuszzsír
  • Opcionális ízesítés: fahéj, mézeskalács fűszerkeverék, levendulás méz

ELKÉSZÍTÉS:

A száraz összetevőket keverjük össze egy tepsiben. Az olajat, az édesítőt és a fűszereket keverjük össze egy tálkában. Az olajkeveréket öntsük rá a száraz összetevőkre, és alaposan forgassuk össze, hogy az olaj mindenhol át tudja járni.

Tegyük be a 180 Celsius fokra előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süssük készre.

Tűzhelyen is elkészíthető: vegyünk egy nagy serpenyőt, és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett pirítsuk készre a keveréket.