fbpx

SATAY FŰSZEREZÉSŰ ÁZSIAI TÉSZTA/RIZS

Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:

Jó minőségű zsírokat tartalmaz.

Gyümölcsökkel készítve magas A-vitamin és az antioxidáns tartalma.

HOZZÁVALÓK:                                                                                                           OPCIONÁLIS KÖRETEK:

  • Káposzta vagy kínai kel
  • Brokkoli
  • Cukkini
  • Sárgarépa
  • Zöldhagyma vagy póréhagyma
  • Csirkemell, marha hátszín, kacsamell vagy garnélarák
  • Satay fűszerkeverék
  • 1 evőkanálnyi sós mogyorókrém
  • Gluténmentes szójaszósz
  • Kókuszzsír és vaj vagy tisztított vaj (ghee)
  • Csírák

 

 

 

 

  • Rizstészta
  • Üvegtészta
  • Kölestészta
  • Rizs

ELKÉSZÍTÉS:

A feldarabolt zöldségeket kókuszzsíron megfonnyasztjuk és még ropogós állapotban vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a satay fűszert, a gluténmentes szójaszószt és a mogyorókrémet, és alaposan keverjük össze a zöldségekkel.

Csirkemellel – Vékony szeletekre vagy kockára vágjuk. Egy kevés vajon fehérítsük meg a húst, majd öntsük fel vízzel, és lassú lángon pároljuk addig, ameddig puha nem lesz. Ahogy lefőtt róla a leve, süssük meg, de semmiképpen se legyen megégve.

Kacsamellel – Vékony szeletekre vágjuk, mert akkor nagyon könnyen átpuhul. Egy kevés vajon fehérítsük meg a húst, majd öntsük fel vízzel, és lassú lángon pároljuk addig, ameddig puha nem lesz. Ahogy lefőtt róla a leve, süssük meg, de semmiképpen se legyen megégve.

Marha hátszínnel – Tegyük be 30 percre a fagyasztóba a hátszínt, hogy egy kicsit dermedt és kemény legyen a hús. Így könnyebb lesz szeletelni. Nagyon vékony szeletekre vágjuk, mert akkor nagyon könnyen átpuhul. Egy kevés vajon fehérítsük meg a húst, majd öntsük fel vízzel, és lassú lángon pároljuk addig, ameddig puha nem lesz. Ahogy lefőtt róla a leve, süssük meg, de semmiképpen se legyen megégve.

Rákkal – A rákot kevés vajon tegyük oda sülni alacsony lángon. Alaposan pároljuk át a kifőtt levében. Ahogy lefőtt róla a leve, süssük meg, de semmiképpen se legyen megégve.

Ha minden hozzávaló elkészült, a serpenyőben melegítsük össze az egészet. Tálaláshoz szórjuk meg csírával.