KARFIOL PIZZA
Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:
Kiváló rostforrás.
Kolin, B6-vitamin, A-vitamin (retinol formában is), lutein forrása.
Gluténmentes alternatíva.
Iskolába, munkahelyre könnyedén elvihető.
Tápláló feltéttel lehet kiegészíteni.
HOZZÁVALÓK:
- 1 fej karfiol
- kecskesajt
- 2 tojás
- só, oregano
ELKÉSZÍTÉS:
A karfiolt nyersen aprítóban morzsásítom, majd lábasba teszem és néhány ek vízzel 2-3 percig főzöm. Utána kicsavarom, hozzáadom a sajtot, sót, tojást, esetleg ízlés szerint zúzott fokhagymát, és összekeverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodom és 250 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöm.
Miután a pizza megsült, ízlés szerint teszek rá lilahagymát, cukkinit, kukoricát, tonhalat, érlelt sajtot, sonkát és 5-7 percre visszatolom a sütőbe, amíg a sajt ráolvad.