fbpx

KARFIOL PIZZA

Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:

Kiváló rostforrás.

Kolin, B6-vitamin, A-vitamin (retinol formában is), lutein forrása.

Gluténmentes alternatíva.

Iskolába, munkahelyre könnyedén elvihető.

Tápláló feltéttel lehet kiegészíteni.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 fej karfiol
  • kecskesajt
  • 2 tojás
  • só, oregano

ELKÉSZÍTÉS:

A karfiolt nyersen aprítóban morzsásítom, majd lábasba teszem és néhány ek vízzel 2-3 percig főzöm. Utána kicsavarom, hozzáadom a sajtot, sót, tojást, esetleg ízlés szerint zúzott fokhagymát, és összekeverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodom és 250 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöm.

Miután a pizza megsült, ízlés szerint teszek rá lilahagymát, cukkinit, kukoricát, tonhalat, érlelt sajtot, sonkát és 5-7 percre visszatolom a sütőbe, amíg a sajt ráolvad.