QUINOA SALÁTA
Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:
Magas antioxidánst és vitamin tartalmú
Hidegen rezisztens keményítővé válik, és rostforrás lesz így a szervezet számára
A vitamin előanyag egyes embereknél – Béta karotin tartalma
HOZZÁVALÓK:
- 1 csésze főtt quinoa
- 1-2 reszelt répa nyersen
- 1-2 evőkanál tahini
- 1 evőkanálnyi gluténmentes szójaszósz
- Fél citrom leve
- Egy maréknyi mazsola
- 2-3 szem koktél paradicsom
- Fél kígyóuborka vagy saláta cukkini
- 2-3 maréknyi madársaláta vagy bébi spenót, jégsaláta, mángold
- 2-3 marék pirított, apróra vágott dió vagy mandula, esetleg kesudió
ELKÉSZÍTÉS:
1 csészényi quinoát enyhén sós vízben megfőzünk, és megvárjuk, amíg kihűl.
A sárgarépát lereszeljük. A paradicsomot és az uborkát felszeleteljük. A diót kissé megpirítjuk, majd apróra vágjuk. A mazsolát vízbe áztatjuk.
A kihűlt és felvágott hozzávalókat egy tálba tesszük, a szószokkal, krémekkel, citrommal együtt összekeverjük, majd 2-3 órára állni hagyjuk, hogy az ízek minél jobban összeérjenek. Hidegen köretként vagy salátaként fogyaszthatjuk.