SÜLT PADLIZSÁN KRÉM
Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:
Ásványi anyagokban és vitaminokban is gazdag, energiaértéke viszont kicsi. Nagyobb mennyiségben találhatunk benne rezet, mangánt, kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort, C-, A-, B-vitaminokat és K-vitamint is. Gazdag folsavban, pantoténsavban. Az indiai természetgyógyászat szerint vízhajtó, vérképző, emésztést fokozó, bélgyulladást gátló hatással rendelkezik, nyákoldó hatása miatt enyhíti az asztmás panaszokat is. Egyes kutatások szerint a benne található antocianin csökkenti az összkoleszterin szintet, és növeli a jótékony hatású HDL koleszterinszintet, a fenolsavak pedig védik a sejteket a szabad gyököktől, ezáltal rákellenes hatásúak.
HOZZÁVALÓK:
- 2 padlizsán gyümölcs
- 3-4 evőkanál házi majonéz
- 1 evőkanál mustár
- Só
- Fél citrom leve
ELKÉSZÍTÉS:
A padlizsánokat sütőben megsütjük, majd a belsejüket kikanalazzuk. Hozzáadjuk a felsorolt összetevőket, és botmixerrel összeturmixoljuk.