fbpx

MENTES SÓS APRÓSÜTEMÉNY

Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:

Gluténmentes szénhidrát forrás.

Hidegen rezisztens keményítővé válik.

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg burgonya
  • 20 dkg gluténmentes liszt
  • 10 dkg kókuszzsír vagy vaj (tisztított vaj)
  • Tejtermékeket tolerálóknak 10 dkg sajt – opcionálisan vegán sajt
  • tetszőleges fűszerek, esetleg petrezselyem, snidling, kápia paprika

ELKÉSZÍTÉS:

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Miután puhára főtt, darabosra törjük. A burgonyához hozzáadjuk a zsiradékot és alaposan elkeverjük. Kis adagokban hozzáadjuk a választott lisztet, és összedolgozzuk. Adhatunk hozzá tetszőlegesen apróra vágott snidlinget, petrezselymet, kápia- vagy kalifornia paprikát, fűszereket.

Kisebb rudakat formálunk a masszából, majd 180 Celsius fokon 20 perc alatt készre sütjük.