MENTES SÓS APRÓSÜTEMÉNY
Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:
Gluténmentes szénhidrát forrás.
Hidegen rezisztens keményítővé válik.
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg burgonya
- 20 dkg gluténmentes liszt
- 10 dkg kókuszzsír vagy vaj (tisztított vaj)
- Tejtermékeket tolerálóknak 10 dkg sajt – opcionálisan vegán sajt
- tetszőleges fűszerek, esetleg petrezselyem, snidling, kápia paprika
ELKÉSZÍTÉS:
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Miután puhára főtt, darabosra törjük. A burgonyához hozzáadjuk a zsiradékot és alaposan elkeverjük. Kis adagokban hozzáadjuk a választott lisztet, és összedolgozzuk. Adhatunk hozzá tetszőlegesen apróra vágott snidlinget, petrezselymet, kápia- vagy kalifornia paprikát, fűszereket.
Kisebb rudakat formálunk a masszából, majd 180 Celsius fokon 20 perc alatt készre sütjük.