HÁZI GRANOLA - PIRÍTOTT MŰZLI
Szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:
Gluténmentes szénhidrát forrás.
A granola alapja a zabpehely, ami gazdag B-vitaminban, E-vitaminban, magnéziumban, kalciumban, káliumban és vasban, viszont meglepően kevés nátriumot és koleszterint tartalmaz.
Segíti az emésztést, gyorsítja az anyagcserét. Jó hatással van a testsúly szabályozására, segíti a vérszegénység és a rák elleni harcot.
![](https://psybiom.hu/wp-content/uploads/2024/10/SZENDVICSKREM-GAZDAGON-768x768.png)
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg gluténmentes zabpehely
- 20 dkg kókuszpehely
- 10 dkg puffasztott rizsszem
- 20 dkg dióbél
- 5 dkg chia mag
- 10 dkg tökmag
- 15 dkg cukrozatlan, szárított bogyós gyümölcs, például meggy, vörös áfonya, stb.
- 1 ek választott glicin
- 1 ek méz vagy agavé szirup
- 2 ek kókuszzsír
- Opcionális ízesítés: fahéj, mézeskalács fűszerkeverék, levendulás méz
ELKÉSZÍTÉS:
A száraz összetevőket keverjük össze egy tepsiben. Az olajat, az édesítőt és a fűszereket keverjük össze egy tálkában. Az olajkeveréket öntsük rá a száraz összetevőkre, és alaposan forgassuk össze, hogy az olaj mindenhol át tudja járni.
Tegyük be a 180 Celsius fokra előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süssük készre.
Tűzhelyen is elkészíthető: vegyünk egy nagy serpenyőt, és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett pirítsuk készre a keveréket.