fbpx

Autogén tréning program

Kutatások igazolják, hogy a stressz kockázati tényezőnek minősül a betegségek 70-90%-ánál. A krónikus stressz során olyan idegrendszeri mechanizmusok aktiválódnak, melyek hosszú távon súlyos betegségek kialakulásához vezetnek. Testünknek szüksége van a regenerálódásra, melyre azonban csak nyugodt, ellazult állapotban képes.

Az autogén tréning egy olyan tudományosan alátámasztott relaxációs technika, amely a testben a nyugalom és az ellazulás érzésének elősegítése révén segít csökkenteni a szorongást és a stresszt.

A módszer az izmok lazítása, a figyelmi fókusz befelé fordítása és a testi-lelki ellazulás megteremtése révén tehermentesíti a szervezetet, melynek hatására enyhül a fáradtság, a kimerültség, javul az alvás minősége, a koncentráció, a testi és szellemi teljesítőképesség.

Milyen esetekben ajánlott az autogén tréning?

A módszer a test potenciális önszabályozó és gyógyulást elősegítő képességére összpontosít. Tanulmányok igazolják, hogy számos testi és pszichés probléma esetén lehet hatékony, úgymint:

  • Alvászavarok
  • Emésztési panaszok
  • Depresszió
  • Szorongás
  • Koncentráció zavara
  • Tanulási nehézségek
  • Magas vérnyomás
  • Menstruációs problémák

Egyéni autogén tréning

15 000 Ft/alkalom (50 perc/alkalom)

Személyesen vagy online formában

Első alkalommal, az online vagy személyes konzultáció során az megismerkedhetsz a módszerrel, annak jellemzőivel. Lehetőséged van továbbá a technika kipróbálására, a tanfolyammal kapcsolatos kérdések feltevésére.

Ezt követően a tréning 11 héten keresztül online vagy személyes formában zajlik. 

Az ellazulás formáit hétről-hétre sajátíthatod el. A pszichológus segítséget nyújt a tested tudatos ellazításában, és segít megérteni, hogy a testi tünetek miért okozhatnak pszichés problémákat. Mivel a lelki problémák is okozhatnak testi tüneteket, ez a technika mindkét esetben megoldást jelenthet.

Rendszeres, mindennapos gyakorlás eredményeként egy olyan eszközt kapsz a kezedbe, amellyel képes leszel szabályozni a testi folyamataidat feszültség és stressz esetén.

Amennyiben kíváncsi vagy arra, hogyan működik ez a módszer, olvasd el cikkünket a témában!

Autogén tréning

A Buteyko légzéstechnika – avagy a légzés szerepe az egészségben